Известие

Collapse
No announcement yet.

проблеми с маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

кое му енормлното на 2-3 кила масло за 10000км това че колите ни на всички харчат не значи че трябва да е така, вярно е че алфите си имат технологичен разход на масло ама чак толкоз. А на колегата да кажа че или частите или майсторите са ментажки ( или и двете) за да гори толкова все пак мотора нее от магазина взет че да има нужда от толкова разработка мисля че 20000 са предостатъчни и съвета ми е да пробваш с друго масло и ако пак е така иди в сервиза и направи рекламация (или масов бой)
    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Възможно е ключовете на сегментите да не са подредени като хората или по-точно да са подредени НЕ като хората - ако са един над друг или близо...
      Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
      Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
        Възможно е ключовете на сегментите да не са подредени като хората или по-точно да са подредени НЕ като хората - ако са един над друг или близо...
        Достатъчно е един маслен сегмент да са обърнали обратно и...
        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

аз правих основен ремонт преди 12 хил и нищо не ми гори и грам деже важен е маистора маи (v6 turbo)

Comment

[QUOTE=virusalfa;809520]Достатъчно е един маслен сегмент да са обърнали обратно и...[/QUOTEза ключовете на сегментите,съм питал много майстори и всички казват,че ако не са подредени правилно(на 180гр.един спрямо друг)колтата пуши като чавдар!Майстора е най добрия и единствения в Сливен,който поправя основно само алфи!Неговата е 156 скоростите му са на волана мотора е над 300кс и всичко сам е променял!Частите ги върна три пъти ,защото не му харесваха всички са"АЕ"!

Comment

Ами твоя майстор по-може да помогне в случая.Поне по инфото за него се съди,че е в час и най-добре него да питаш.Той е събирал мотора все пак...
              Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

Това с подреждането на ключовете на сегментите малко не е вярно. Поне за нови цилиндрови втулки и бутала. С риск да ме оплюете сега
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Мхм..., градусите не са 180, а 120 и за това си има причини...
                  Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                  Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Друго имах предвид - първо не всички производители имат това условие при монтажа на сегментите. И второ - опитно е доказано, че сегментите постоянно се въртят в каналите на буталото.
                    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Наистина не ти остава нищо друго освен да караш имам един познат на който също БМВ-то гореше по 2 кила на 10000 км направи ремонт(гумички бутала сегменти и прочие)и колота вече гореше по 1л. на 10000 но след 3-та или четвърта смяна на масло спря да го бара.180 или 120 градуса не е голям проблем тъй като те така или иначе сегментите ще си се завъртят на местата си но ключовете да са един под друг или близко тогава е проблема другия вариянт е да са се надигнали гумичките на клапаните(в този случай щеше да пуши) и още един вариянт ако са износени водачите на клапаните тогава новите гумички немогат да те спасят
                      AR323.01 ALFA ROMEO 156 Selespeed 99' 180hp ->KILLED BY JACKAL
                      http://www.vbox7.com/play:547cada5d0
                      Z20LET OPEL ZAFIRA ОРС 03' 200hp
                      BAM SEAT LEON CUPRA R 04' 225hp

Comment

Е да ама той майстора ако е толкоз в час колкото го описва колегата и в същото време не му е напасвал клапаните при такъв ремонт,а само е сложил нови гумички , то тогава нещо куца в схемата
                        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

там е работата че обработката на главата е правена в друг спец. сервиз,там само шлайфат и измерват,но пък при тях идват дори от Стара Загора поръчки! А трябва ли да свалям главата за да разбера какво е положението с водачите и гумичките?

Comment

Случвасе при новата бутална група да изяде барзо масления сегмент от малко по едър хонинг. И ризите дали са сложени правилно защото може да се получи неправилно износване от това и за 1000км.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2003 г.
                            Alfa Romeo 164 2.0 T.S.

Comment

доколкото знам,но не съм сигурен,ризите не са хонинговани,както са дошли ,така са монтирани,казаха че са готови за монтаж!

Comment

Хонинговани са заводски.Минавал сам по този път с бутална група на АЕ.Казват че тези ризи и бутала се правят в ТУРЦИЯ и матеряла е малко по лилав от старите АЕ или Borgo nova.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD 2003 г.
                                Alfa Romeo 164 2.0 T.S.

Comment

Working...
                                X